Har du lyst til at smage og lære?

I foredragsteltet kan du høre spændende foredrag og smage et have af nye, anderledes, spændende råvarer & drikkevarer. Bliv klogere på Danmarks fødevarer- og spiritusproducenter og få din nysgerrighed stillet.

Området "Foredrag og Smagsoplevelser" er sponsoreret af Bent Brandt.

Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 14.45-15.30 - Sted: Foredrag - Pris: 100 kr. - Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 14.45-15.30 - Sted: Foredrag - Pris: 100 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Food Trends 2017

Hanne Harbo udgav i 2016 bogen ”Food Trends 2016”, som blev meget efterspurgt blandt madnørder og folk der arbejder med food innovation og food strategi. Efteråret 2017 udkommer de næste Food Trends, som Hanne vil give dig en introduktion til. Disse trends kommer lige fra de mest hippe til de mere modne trends. Hør fx om Hood-Food, Dogme-Food, Yes-to-No og Beany. Som afslutning på indlægget modtager deltagerne en goodback med relevante produkter.

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 13.15-14.00  - Sted: Foredragstelt  - Pris: 100 kr. -  Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 13.15-14.00 - Sted: Foredragstelt - Pris: 100 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Insekter på menuen

Hør hvorfor insekter er blevet udnævnt til at være fremtidens nye proteinkilde og smag selv 4 forskellige insekter tilberedt af insektkok, Nina Askov, der står bag bloggen, Buglady.dk og er forfatter til bogen, ”Insekter på menuen”

Se mere på: Buglady.dk

Køb billet
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 - Kl. 13.15-14.00 - Sted: Foredrag - Pris: 125 kr. - Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 - Kl. 13.15-14.00 - Sted: Foredrag - Pris: 125 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Et spændende foredrag om grundstoffet bacon

Der bliver fortalt og vist hvordan man laver forskellige former for bacon. Ala TV-køkkenet hvor der bliver snydt lidt og forkortet processen. Foredraget vil komme ind på bl.a. italiensk bacon "pancetta", fransk bacon "ventrèche", engelsk "back-bacon" samt lufttørret spansk bacon. Alle deltagere i foredraget vil få et minikompendie med hjem.

 

 

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 14.15-15.00 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 14.15-15.00 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk

Hør hvordan eventyret om hamp startede

Hvordan ender et traditionsrigt gods med at dyrke en af fremtidens omdiskuterede fødevarer; hamp? Møllerup Gods er kendt fra DR1’s ”Godsejerne”. I dette foredrag vil du høre godsejer Anne Sophie Gamborg fortælle historien om Møllerup Gods, og hvorfor valget lige netop faldt på hamp. Det er ikke altid nemt at drive et gods, så derfor må man være innovativ og tænke i nye baner, men samtidig have respekt for historien. Det er lykkedes på Møllerup Gods. Her er eventyret først lige begyndt, og ambitionerne for fremtiden er høje.

Køb billet
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 11.15-12.00 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 11.15-12.00 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Lad hampen blive en naturlig del af dit køkken

Hamp er en såkaldt superfood, men hvad betyder det egentlig? Og hvorfor er hamp så interessant som fødevare? Hør Pernille Buhl og Anna Kirkeby fra Møllerup Gods fortælle om de mange fordele, der findes ved at bruge hampen, og hvordan du selv kan bruge hampen i din daglige madlavning. Hamp er blevet dyrket i mange tusinde år, og i dag bliver den bærdygtige plante brugt til alt lige fra torv til mad og medicin. Heldigvis er det også nemt for dig at inddrage hamp i din dagligdag. Kom og smag og få fornyet din viden om den unikke og undervurderede råvare; hamp.

Køb billet
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.00-17.45 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.00-17.45 - Sted: Foredrag - Pris: 75 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Vil du inspireres og lære om hamp – så er det nu!

Ønsker du at udvide din horisont, når det kommer til sunde og bæredygtige råvarer? Så er dette foredrag noget for dig. Møllerup Gods producerer en lang række spændende fødevarer med hamp; lige fra brød og kød til is og marcipanbrød. De fleste kender til chiafrø og quinoa, men de færreste ved, at hamp faktisk har lige så gode ernæringsmæssige egenskaber – og så er det dyrket i Danmark.  

Kom og hør Henrik Rendbøll, der i samarbejde med godsejerne har udviklet Møllerup Gods’ fødevaresatsning. Han vil fortælle om, hvordan hamp er blevet brugt i madlavningen, hvordan vi bruger hampen i dag, og hvad han forventer af fremtiden.

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag 2/9 12.15-13.00 - Sted: Foredragstelt - Pris: 100 kr. - Pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Lørdag 2/9 12.15-13.00 - Sted: Foredragstelt - Pris: 100 kr. - Pladser: 56 stk.

Fra skraldespanden til Gourmet - kvalitetsmad som skrald

Det store kamp om at sætte skraldespanden på slankekur er begyndt, hvor både regeringen, EU og FN sætter mål for mindre madspild. Madspildsrevolutionen er ikke længere forbeholdet de frelste og de hellige. 
Men hvad gemmer der sig af guld i bunden af skraldespanden? Kan det virkelig passe, at det er det bedste mad der bliver kasseret i supermarkederne? 

Kan man leve af at skralde og hvad vil det sige at skralde?

At skralde er fortsat et stort tabu herhjemme. Kom og mød Winnie Gade, som har levet af at skralde i lidt over tre år. Et debatskabende foredrage hvor du får god mulighed for at stille spørgsmål, få svar og drøfte emnet med andre, som er engagerede i madspild, bæredygtighed og genbrug.

Køb billet
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 12.15-13.00 - Sted: Foredrag  Pris: 100 kr. - Antal pladser: 56 stk.
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 12.15-13.00 - Sted: Foredrag Pris: 100 kr. - Antal pladser: 56 stk.

Lynkursus i at bedømme øl - samt lidt snak om selv at brygge øl.

Er det svært at brygge øl selv og hvordan bliver man øldommer?

Peter Fly er formand for »Danske Øldommere« og vil på dette lyn-øldommerkursus berette om sine egne ca. 10 år i denne fantastiske verden. Han medbringer et par kommercielle øl, der umiddelbart lyder til at ligge tæt på hinanden men alligevel er ret forskellige. Det skal naturligvis smages og samtidig vil han introducere, hvordan dette af øldommere bedømmes til f.eks. DM.

Han kommer også ind på håndbrygningens kunst, eksperimenter og tekniske finurligheder.

Køb billet

Kontaktperson for Foredrag og Smagsoplevelser

Projektleder Foredrag og Smagsoplevelser Astrid Dea Friis Christiansen 24496441