Danmarks Spisekamre

Tag på madrejse rundt i det danske landskab. Hos Danmarks Spisekamre bliver du introduceret til, og ført rundt i, lokale madoplevelser fra hele Danmarks afkroge. Her bliver Danmarks lokale gastronomiske rigdom og spiseskattekamre udfoldet. Små madproducenter er gået sammen i større fødevarernetværk, som under Danmarks Spisekamre repræsenterer forskellige grene af Danmark. Forbrugeren vil i højere grad vide, hvor fødevarerne kommer fra, hvad de består af, og hvordan de er fremstillet. Denne videbegærlighed imødekommes på Danmarks Spisekamre ­­- og råvarerne tilføres en historie.

Måden, hvorpå maden bliver præsenteret, er ligeledes bundet i geografisk bestemte traditioner, som nemt bliver glemt i vores globaliserede gastronomiske færden. Vi sætter derfor Danmarks lokale mad på dagsordenen og viser, hvordan du kan sammensætte, arrangere og tilberede lokale fødevarer. På denne måde giver vi et kendskab til Danmarks utallige madmuligheder. Smag på Danmark. Vælg dansk.

Velkommen til Danmarks Spisekamre!

Samsø Fødevarenetværk

Samsø Fødevarenetværk

Samsø Fødevarenetværk - Danmarks køkkenhave

Samsø er kendt for sine skønne råvarer, og i Samsø Fødevarenetværk står vi sammen om at præsentere hele køkkenhavens vidunderlighed. Smag vores gode samske råvarer og specialiteter og få dig en snak med de glade samsinger, der byder dig velkommen.


Læs mere som Samsø Fødevarenetværk på hjemmeside: https://www.visitsamsoe.dk

 

De 5 Gaarde

De 5 Gaarde

SMAGEN AF ET YNDIGT LAND

De 5 Gaarde leverer danske kvalitetsfødevarer med sporbarhed og den gode smag i højsædet. På festivalen vil der være smagsprøver på mejeriserien fra Gyllingnæs, kyllinger fra Frijsenborg og en række spændende nyheder.


Læs mere på: www.de5gaarde.dk

Gaarden - Bornholms Madkulturhus

Gaarden - Bornholms Madkulturhus

Smag på Bornholm

En oplevelse på Gaarden - Bornholms Madkulturhus.

Vi kigger dybt i den regionale madkultur og forholder os legende til madkultur og maddannelse i et historisk, nutidigt og fremadrettet perspektiv. Kom og leg med - du bliver med garanti klogere. 


Læs mere på: www.gaarden.nu

Landmad

Landmad

Fødevarer fra stalddøren

Landmad har bragt den lokale købmandsbutik med på festival og delt butikken op, så du kan møde en masse af vores producenter, smage deres produkter og få en snak.


Læs mere på: www.Landmad.dk

  

Guldsmedgaard

Guldsmedgaard

Måltidskasser

Vi ved, hvor vigtigt det er at have tid til det væsentlige i hverdagen, så familelivet fungerer. Derfor ønsker vi at give travle familier mulighed for en nemmere hverdag. Vi leverer råvarer og opskrifter til fire aftensmåltider direkte til døren. Du undgår besværlige og stressende indkøb, og får sund, spændende og varieret aftensmad. 


Læs mere på: www.guldsmedgaard.dk

 

Visit Thy

Visit Thy

Smagen af Thy

Med Nationalpark Thy kom også bevidstheden om lokale råvarer og de helt særlige vilkår og muligheder, som det stedbundne giver fødevarerne. Ost, øl, delikatesser, snaps og muslinger er blandt smagsoplevelserne af Thy. 


Læs mere på: www.visitthy.dk

Det Grønlandske Hus

Det Grønlandske Hus

Smag på den grønlandske kultur

Grønland repræsenterer de reneste og bedste råvarer, som det er værd at smage på. Kom og få en bid af Grønland og fornem den grønlandske kultur.


Læs mere på: www.groenlandskehus.dk

Dansk Landbrugsmuseum

Dansk Landbrugsmuseum

Madens og måltidets kulturhistorie i Danmark

Dansk Landbrugsmuseum formidler madens og måltidets kulturhistorie i Danmark. Kom og hør om Madens hus - et nyt koncept, hvor du kan lave mad i autentiske, historiske køkkener.


Læs mere på: www.gl-estrup.dk

Havets Hus

Havets Hus

Tag en bid af havet

Kom og grill din egen sunde, fede fisk og lav sjov tangslik sammen med Kattegatcentret fra Grenå. Du kan også høre Kattegatcentret fortælle om dagens fisk og se den blive tilberedt efter gamle opskrifter af Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup.


Læs mere på: www.kattegatcentret.dk

Stenalt

Stenalt

Ged er guf

Kom og få smagsprøver på gedepølser, og køb en lille burger med hakket gedekød.


Læs mere på: www.stenalt.dk

Møllerup Gods

Møllerup Gods

På Møllerup Gods arbejder vi med hamp og hampens unikke ernæringsmæssige egenskaber

Find os i Djursland-området - både med stand og sammen med professionelle kokke, der produktudvikler sammen med os. Vi er også at finde i Madeksperimetariet. kig forbi til en snak om hamp som fødevare og smag på de produkter, vi har udviklet.


Læs mere på: www.moellerup.dk

Molbordet

Molbordet

Fødevarekærlighed og lokalpatriotisme

Vi sender vores bedste gedehyrde, vores aldrende karl og vores smukkeste bondepige – stryger skjorten og sætter hatten på skrå.

Vi samler ind fra de forskellige landsteder og drager til byen for at formidle muldens goder og vores ildsteders specialiteter.

Der er slagtet skovkvæg fra Molsbjerge og et par geder har ladet livet. Kogemænd og kogekoner fra egnen har lavet specialiteter, holdt surdejen i live og været i gang med at forberede Moltider fra egnens spisekammer. Så kære byboere – vi håber, at I vil tage godt imod vores udsendte medarbejdere!


Læs mere på: www.molbordet.dk

Nordisk Tang

Nordisk Tang

#trangtiltang #tangmad #nordisktang

Vi uddeler smagsprøver på nye spændende produkter med tang.


Læs mere på: www.nordisktang.dk

Høbjerg Café og Gårdbutik

Høbjerg Café og Gårdbutik

Stedet med originale varer

Høbjerg Cafe & Gårdbutik tilbyder et spændende udvalg af originale varer, hvor flere af dem er lokalproduceret på Djursland. Det skal være en oplevelse at handle hos Høbjerg Cafe & Gårdbutik.


Læs mere på: www.vaeverslund.dk

Friskfisken

Friskfisken

You name it, vi fisker det

Vi vil præsentere et udvalg af vores hjemmelavede specialiteter. Røgvarer fra egen røgeri, frisk stegte fiskefrikadeller, fiskesalater, pastasalat og hjemmebagt brød.

Hedegårdens Vinavl

Hedegårdens Vinavl

Smag vores Hyldeblomstvin og Portvins-sirup på standen

Vingården består af 3000 vinstokke: en blanding af blå og grønne druer. Der fremstilles årligt 3000 flasker druevine og frugtvine - lige fra birkevin og jordbærvin til de halvsøde æbleisvin og æbledessertvin. Der fremstilles derudover 40 forskellige kryddersnapse. Vinene produceres på vingården, som også har salg af produkterne fra gårdbutikken. Der er tilknyttet 120 frivillige medarbejdere til vingården specielt til høst og vinterbeskæring.


Læs mere på: www.vinavl.com

Djursland

Djursland

Kom ned og smag på det idylliske Djursland

På Danmarks Spisekamre har vi i år muligheden for at invitere Djursland ind til byen. I et særskilt område vil du kunne møde Molbordet, Høbjerg Café og Gårdbutik, FriskFisken, Nordisk Bryghus, Hedegårdens Vinavl, Møllerup Gods, Stenalt Gods og Nordisk Tang.

Kom derudover ind i demonstrationskøkkenet, hvor producenternes produkter kommer under kyndig behandling.


Djursland området er et projekt støttet af LAG-Djursland, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Kontaktperson

Nadja Krogshave

Danmarks Spisekamre Mail: nk@thefoodproject.dk
Nadja Krogshave