Madeksperimentariet

På Madeksperimentariet er der fokus på fødevarebranchens tendenser, sundhed, bæredygtighed og innovation. Disse tendenser har resulteret i udviklingen af nye fødevarer, smage og anvendelsesmuligheder samt innovative løsninger på globale fødevare-, sundheds- og klimaudfordringer, som du alt sammen vil blive præsenteret for på Madeksperimentariet.

Du kommer i dialog med aktørerne og lærer at omsætte viden til handling, som du derefter kan tage med hjem og anvende i dit eget køkken. Du kommer til at opleve fødevarer i helt nye omgivelser, få præsenteret den nyeste forskning inden for fødevarer samt blive udfordret i din opfattelse af mad.

Velkommen til Madeksperimentariet!

ENORM

ENORM

Insekter som bæredygtig proteinkilde

De første danskproducerede fødevarer med insekter bliver officielt lanceret. Det er insektsnacks bestående af ristede, krydrede melorme i tre forskellige smagsvarianter. 


Læs mere på: www.enormfood.com

Lidl

Lidl

Stop Madspild - Det Betaler Sig

I Lidl siger vi: Stop Madspild – Det Betaler Sig. Besøg vores stand, hvor vi uddeler smagsprøver og inspirerer til nemme retter af overskudsmad. Hør om vores tiltag, få gode råd til mindre madspild og deltag i vores konkurrencer.


Læs mere på: www.lidl.dk

 

Gastronomisk legestue

Gastronomisk legestue

Videnskabelig velsmag

Gastronomisk Legestue er en frivillig studenterdrevet forening af Fødevare og Ernærings-studerende fra København Universitet. Med temaet Videnskabelig velsmag vises, hvordan kemi og fysik fremmer den videnskabelige forståelse af velsmag.


Læs mere på: www.facebook.com/GastronomiskLegestue

Teknologisk Institut/Udviklingslaboratoriet

Teknologisk Institut/Udviklingslaboratoriet

Kom ind i teltet og lad dig fordybe i en forbrugertest

I Udviklingslaboratoriet kan de deltagende festivalgæster være med i professionelle forbrugertests udviklet af Teknologisk Institut for 3 danske fødevarevirksomheder. De 3 tests er alle et led i virksomhederne produktudvikling.


Læs mere på: www.teknologisk.dk

Engagefood

Engagefood

Lokale Udviklingsplatforme

Udviklingslaboratoriet er en del af projektet Engagefood. Engagefood er initieret af Region Midtjylland og Business Region Aarhus, og har til formål at skabe flere lokale udviklingsplatforme for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland.

Læs mere på: www.engagefood.dk

Nældebakken

Nældebakken

Dyrk, Pluk & Spis - indendøre hele året rundt

Gartneri Nældebakken har udviklet et helt nyt spiseligt koncept til brug indendøre hele året rundt: Kitchen Minis. Tomat og 2 slags kernefrie peberplanter - dyrket uden brug af pesticider. Pluk & spis friske frugter direkte fra planterne.


Læs mere på: www.naeldebakken.dk

Møllerup Gods

Møllerup Gods

Hamp - det nye superfood

På Møllerup Gods arbejder vi med hamp og hampens unikke ernæringsmæssige egenskaber.  Kom og hør mere om hamp som fødevare. Se, rør og smag hamp fra Møllerup Gods. Få gode råd og inspiration til, hvordan du bruger hamp i dit køkken.


Læs mere på: www.moellerup.dk

Stop Spild af Mad

Stop Spild af Mad

Sammen mod madspild!

Madpolitiet kommer! Skal Danmark følge det franske eksempel og forvandles til et forbudsland? Er bøder og fængselsstraffe vejen frem? Danmarks førende fødevareeksperter og opinionsdannere kaster skarpt lys på det nuværende udvikling. 


Læs mere på: www.stopspildafmad.dk

Kirkens Korshær

Kirkens Korshær

Giv et måltid mad til en hjemløs

I døgnvarmestuerne i Aarhus er der et stigende behov for at få mad, varme og omsorg. Kirkens Korshær i Aarhus hjælper hver dag mennesker i nød, og på Food Festival kan du donere et måltid til en udsat.


Læs mere på: www.kkaarhus.dk

Moccazine

Moccazine

Madsynergi for mennesker med udviklingshæmning

Moccazine er et rullende madværksted, som udvikler elektroniske kogebøger og afholder madskoler og madhold for mennesker med udviklingshæmning. Vi kan styrker den enkelte i køkkenet og samler alle om et fælles måltid.


Læs mere på: www.moccazine.dk

Naturli'

Naturli'

God ved dig. God ved verden.

Naturli' Foods vil inspirere til at spise mere grønt, og vi har velsmagende, plantebaserede fødevarer, som gør det nemt. Mød vores fine, grønne foodtruck, hvor du kan købe en frisk plantebaseret smoothie og måske en portion lækker veggiemad.


Læs mere på: www.naturli-foods.dk

 

Institut for Fødevarer - Aarhus Universitet

Institut for Fødevarer - Aarhus Universitet

Ny viden om fødevarer

Fokus er på globale udfordringer vedrørende fødevareforsyning, fødevarespild, bæredygtig fødevareproduktion og øget forekomst af livsstilssygdomme. Det stiller nye og skærpede krav til produktion af sunde, sikre og velsmagende fødevarer.


Læs mere på: www.food.au.dk

Soy4you

Soy4you

Nup en kødfri dag. Godt for dig, godt for naturen!

Nup en kødfri dag. Det er nemt, sundt og bæredygtigt. Kom og smag - og bliv inspireret. 


Læs mere på: www.soy4you.dk

Urban Gardeners

Urban Gardeners

Dyrk byen sammen

Gå på opdagelse i Urban Gardening teltet. Drøm grønt, find ro og slå rod i en ny have i byen eller find dem, du skal dyrke byen med i morgen. Du kan også løbende møde praktikere og eksperter, der deler erfaringer og tips til at dyrke i byen. 


Læs mere på:

4h.dk, smagpaaaarhus.dk, ø-haven.dk, facebook.com/danielsgartneri

UngEnergi

UngEnergi

Kål frem for kød

I år vil UngEnergi været til stede på Food Festival for at sprede budskabet om omstillingen til mere bæredygtige og klimavenlige madvaner. 


Læs mere på: www.ve.dk

Økourt

Økourt

Økourt- vi investerer alt overskud i at skabe flere jobs til unge med særlige behov.
Is fra Skarø

Is fra Skarø

En verden til forskel

Vi præsenterer is inden for tre forskellige kategorier - vores gourmet-is, som er kåret til den 9. bedste i verden, samt vores velsmagede proteinprodukter til sundhedsinteresserede/sportsfolk og sygdomsramte/småtspisende.


 

Læs mere om Is fra Skarø på deres hjemmeside: http://www.isfraskaroe.dk/

Tellspec

Tellspec

Once people know what they eat, that's when change happens!

Tellspec provides predictive intelligence about food, by combining NIR spectroscopy, bio-informatics techniques & learning algorithms in a revolutionary technology that analyses foods at the molecular level. At Food Festival we will be testing food with our scanner that can give information such as nutritional value, glycemic index and sugars.

OBS: Aktøren er kun tilstede lørdag.


Læs mere på: www.facebook.com/tellspec

Absurt

Absurt

Gærede shrubs og tonics

Kan man drikke selleri? Kan man drikke eddike? Og hvorfor smager det så godt? Absurt åbner op for laboratoriet. Smag og lær om shrubs og tonics. Du kan give dit besyv med, måske komme i gang derhjemme - og købe lidt med hjem fra vores første batch.

OBS: Aktøren er kun til stede på området om lørdagen. 


Læs mere på: www.facebook.com/absurt.dk

Kontaktperson

Samantha Thomsen

Madeksperimentariet Mail: samantha@thefoodproject.dk
Samantha Thomsen