Vil du udvikle dine evner i et køkken?

I workshopteltene kommer du selv med i køkkenet og får fingrene ned i maden, mens du bliver klogere. Du vil blive guidet af nogle af de mest kompetente producenter og kokke i Danmark, og de lover, at din nysgerrighed bliver tilfredsstillet og dine evner bliver udfordret.


Workshopområdet er sponsoreret af Bent Brandt

Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 15.15-16.30  Sted: Workshop 2  Pris: 150 kr  Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Søndag d. 3/9 kl. 15.15-16.30 Sted: Workshop 2 Pris: 150 kr Antal pladser: 24 stk.

Følg melorme fra farmen til en lækker snack 

På workshoppen lærer du hvordan man selv kan opdrætte melorme, hvordan de høstes og ristes og om alle de bæredygtige fordele ved insekter som fødevarer. Du vælger selv hvad de skal krydres med og kan tage snacken med dig og dele de labre larver med vennerne.

 

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 17.30-19.00 - Sted: Workshop 2 - Pris: 175 kr - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 17.30-19.00 - Sted: Workshop 2 - Pris: 175 kr - Antal pladser: 24 stk.

Lav din egen middag med nordisk tapas og syltet tilbehør.

Tapas og syltet tilbehør er spændende mad med mange smagsmuligheder. Lær at arbejde med konceptet tapas og hjemmelavet tilbehør, som vil glæde dine gæster og gøre det nemt for dig at give et anderledes bud på en middag. 

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 10.30-12.00 - Sted: Workshop 2 - Pris: 150 kr. - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 10.30-12.00 - Sted: Workshop 2 - Pris: 150 kr. - Antal pladser: 24 stk.

Lav og smag smagfulde retter med danskdyrket hamp

Er du nysgerrig efter hvilke fødevarer, du skal spise i fremtiden? Kom med i køkkenet når Møllerup Gods tager dig på en rejse gennem hampens spændende univers. Workshoppen vil være opdelt i tre dele. I første del vil du blive gjort klogere på den næringsrige og bæredygtige plante. Hvad kan hampeplanten egentlig bruges til? Og hvorfor skal man overhovedet spise den? Derefter laver vi i fællesskab en tre-retters menu med hamp, og til sidst vil vi slutte af med en snak og en lille goodiebag.

Køb billet
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.30-19.00 -         Sted: Workshop1 - Pris: 200 kr. - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.30-19.00 - Sted: Workshop1 - Pris: 200 kr. - Antal pladser: 24 stk.

Kom med ud og samle vilde urter lige ved siden af Food Festival

Der er så meget vild mad derude, siger ejer af Wildfooding Thomas Laursen. Dette vil han bevise på denne korte urtetur lige uden for festivalområdet. 

I denne workshop kan du komme med den professionelle urtesamler Thomas Laursen ud på en kort samletur lige bag festivalpladsen.

Her forklarer Thomas om de vilde planter der findes netop her, og hvad man kan med dem. Undervejs samles der ind til slåenoliven, som kan tages med hjem efter workshoppen. Nogen af de samlede urter tages med tilbage til workshopteltet, hvor det bliver til en lækker og elegant ret sammen med lidt fisk og andre lækre sager.

Thomas lever af at samle vilde urter til restauranter som Noma, Geranium, Amass, relæ, Taller og Molskroen mfl. Han laver også cocooking, ture, events og holder foredrag om den vilde natur, samt indgår i mange typer samarbejde - altid med den vilde natur som omdrejningspunkt. Der vil efter workshoppen være mulighed for at købe Thomas Laursens bog: Vild - Naturen ind i køkkenet. 

Køb billet
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 13.45-15.15 - Sted: Workshop 2 - Pris: 250 kr - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 13.45-15.15 - Sted: Workshop 2 - Pris: 250 kr - Antal pladser: 24 stk.

Grillpølse-workshop: Lær at lave bedre pølser end industrien.

Lær at lave en bindefars og med den er det kun fantasien der sætter grænsen for, hvor mange forskellige slags fantastiske pølser, du kan lave. Kursuslæreren har undervist danske slagtere i pølsemageri, gennem sit job som slagterkonsulent.

Du vil blive undervist af selvforsyningsskolen – læs mere her.

Køb billet
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.15-18.45 - Sted: Workshop 2 - Pris: 250 kr. - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 1/9 kl. 17.15-18.45 - Sted: Workshop 2 - Pris: 250 kr. - Antal pladser: 24 stk.

Spegepølse-workshop: Lær at lave dine egne spegepølser.

Kom og lær at lave kvalitets-spegepølser og få et indblik i denne fantastiske verden. Du lærer at sammensætte din egen spegepølse og om hvordan den røges og tørres. 
 
Du vil blive undervist af selvforsyningsskolen – læs mere her.

Køb billet
Tidspunkt: Fredag d. 2/9 kl. 15.30-16.15 - Sted: Foredrag - Pris: 150 kr. - Antal pladser: 50 stk.
Tidspunkt: Fredag d. 2/9 kl. 15.30-16.15 - Sted: Foredrag - Pris: 150 kr. - Antal pladser: 50 stk.

Lær at matche øl fra Mikkeller med oste fra Arla Unika

Lær at parre øl sammen med ost og opnå helt nye og fantastiske smagsoplevelser. Der vil blive serveret nøje udvalgte øl og oste, fortalt, smagt og diskuteret, når vi sætter fokus på og udforsker smagenes univers sammen.

Køb billet
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 12.30-15.00  - Sted: Workshop2  - Pris: 250 kr  - Antal pladser: 24 stk.
Tidspunkt: Lørdag d. 2/9 kl. 12.30-15.00 - Sted: Workshop2 - Pris: 250 kr - Antal pladser: 24 stk.

Finsk på menuen

I forbindelse med Region Midtjyllands kåring som European Region of Gastronomy 2017 åbner vi hos Food Festival op for en helt unik workshop med 4 finske kokke, som du kan deltage i. Kom og prøv kræfter med finsk gastronomi og arbejd med professionelle kokke og lækre råvarer fra Finland. Kokkene kommer fra den finske region Kuopio, som er kandidat til European Region of Gastronomy 2020, så der er lagt i selen til en gastronomisk oplevelse i verdensklasse.
Workshoppen vil foregå på engelsk.

 

Køb billet

Kontaktperson for Workshops

Projektleder Workshops Astrid Dea Friis Christiansen 24496441