- Okse på dagsordenen/Kvægafgiftsfonden
Hvor sidder smagen i bøffen?
- Lørdag 14.30 – 15.30
- Det Talende Køkken
Bliver vi mætte af smagen eller størrelsen på bøffen? Hvordan udemærker dansk oksekød sig i smagen og hvorfor er det, at oksekød, smager så godt? Kan vi bruge smagen af oksekød smart i det grønne køkken? Mød landmanden, som gerne vil lave den bedste smag, mød sensorikeren, som ved alt om, hvorfor mange higer efter smagen af oksekød og mød forskeren, som undersøger, hvordan vi får den bedste smag i vores oksekød.
I samtalepanelet møder du:
Margrethe Therkildsen, associeret professor ved Aarhus Universitet, forsker i oksekød og smag
Agnes Qvortrup, sensoriker ved Landbrug og Fødevarer
Esben Møller Xu er tredje-generationslandmand på Rudholm mellem Esbjerg og Varde. Esben driver en økologisk mælkebedrift og er andelshaver i ARLA.
Trine Krebs, moderator, husholdningslærerinde og grøn chef i Food Organisation of Denmark
Alle er velkomne til at lytte og stille spørgsmål. Samtalen er støttet af Kvægafgiftsfonden