En hel uges madfest er slut - 38.500 gæster besøgte Food Week i Aarhus

Aarhus’ helt nye madfestival, Food Week, er slut. 38.500 gæster har gennem en uge besøgt festivalen som, ifølge Anna Lund, direktør FOOD-Aarhus – organisationen der står bag Food Week, er gået over al forventning.

“Det er en udfordring at lave om på en tradition. Og man ved først, om det fungerer, efter man har præsenteret sine nye ideer i levende live, og publikum har taget mod dem. Jeg kan heldigvis sige, at Aarhus i den grad var klar til at prøve noget nyt, og at Food Week blev den succes, vi havde håbet. Vores besøgstal på Food Week er højere, end vi nogensinde har oplevet på Tangkrogen. Det er fantastisk, hvordan der er blevet taget i mod vores nye madfestival.” 

Sådan samler direktør FOOD-Aarhus, Anna Lund op efter en hel uges madfest over hele Aarhus. Søndag aften lukkede havneområdet ved Kystpromenaden og afsluttede dermed Food Week 2021, og de sidste gæster sagde farvel til de mange kokke, fødevareproducenter, frivillige, festivalarrangører og ikke mindst mange andre gæster, der havde valgt at fejre byens madscene i ugens løb. 

Food Week har været et overflødighedshorn af madoplevelser og –aktiviteter, som har foregået over hele byen. Med alt fra fællesspisninger ude i byen, fødevaredebatter og madnørderi på ARoS og Salling ROOFTOP, madhistorie i Den Gamle By, Food Walks i hele byen og et havtema med fiskerbåde, jomfruhummere og meget andet på Kystpromenaden har der været noget for enhver smag. 

“Og det var netop meningen, at vi ville ud i hele byen og favne maden med mange forskellige vinkler. Det vigtigste for os har været at skabe en madfestival, hvor det gode humør og det store engagement hos kokke, producenter, forskere, museumsfolk og madentusiaster blev bredt ud, så alle kunne få en smag på, hvad Aarhus kan som madby. De tilbagemeldinger, vi har fået fra både vores gæster og fra de mange aktører, der på den ene eller anden måde har været med, viser, at vi er lykkedes. Madglæden lever og har det godt, ja måske endnu bedre nu efter en uges Food Week i Aarhus,” siger direktør FOOD-Aarhus, Anna Lund. 

Food Week blev til efter et års corona-pause fra den traditionsrige Food Festival på Tangkrogen. Med udsigt til en mulig ny aflysning eller restriktioner, der var for besværlige, sadlede folkene bag Food Festival om og skabte den nye Food Week. Og selv om det har været et kæmpe arbejde at strikke en helt ny festival sammen, glæder festivalens bagland sig over resultatet. 

“Tangkrogen og de tre dage med en myriade af arrangementer er jo bare fantastiske. Men jeg er glad for, at vi nu kan se, hvor stærkt det er at brede festivalen ud i hele byen og lade den foregå over længere tid. Vi kan lægge flere og mere forskellige arrangementer ind, og tilbagemeldingen fra gæsterne og dem, der står bag arrangementerne er, at der har været rigtig god tid og ro til at komme rundt og have nogle hyggelige dage med maden i fokus. Nu puster vi lige ud, og så samler vi alle tilbagemeldinger og tager dem med os, når vi skal finde ud af, hvordan næste års madfest skal se ud,” siger direktør FOOD-Aarhus, Anna Lund. 

 

Her er fotos fra Food Week til fri afbenyttelse: Pressefotos Food Week 2021 

 

Food Week arrangeres af Food Organisation of Denmark.

For yderligere oplysninger kontakt direktør FOOD-Aarhus, Anna Lund.

 

Anna Lund, direktør FOOD-Aarhus

+45 31 33 93 54

anna@thefoodproject.dk