Kæmpe madfestival med nyt koncept: Nu er programmet klar

Aarhus får en ny madfestival, som i en hel uge fra 9. til 15. august vil sprede madglæde over hele byen. I dag lancerer Food Week programmet til mere end 50 arrangementer, hvor der er noget for enhver smag og aldersgruppe.

Aarhus får en ny madfestival, som i en hel uge fra 9. til 15. august vil sprede madglæde over hele byen. I dag lancerer Food Week programmet til mere end 50 arrangementer, hvor der er noget for enhver smag og aldersgruppe.

I stedet for at aflyse endnu et års Food Festival, har folkene bag den traditionelle madfestival på Tangkrogen set pandemien og myndighedernes restriktioner som et benspænd i udviklingen af et helt nyt koncept. Så i år skal Aarhus´ madglade indbyggere ikke være på ét lukket festivalområde i tre dage, men i stedet opleve byens madscene i en hel uge mange forskellige steder i Aarhus: til vands, over byens tage, op i regnbuen og tilbage i tiden. Og i dag bliver programmet offentliggjort.

”Vi ville simpelthen være sikre på, at vi kunne holde et brag af en madfest i år! Det betød, at vi fik en unik mulighed for at se på vores festival med friske øjne - og det har bl.a. resulteret i nye spektakulære lokationer og nye fantastiske samarbejdspartnere! Siden efteråret har vi været i gang med at udvikle konceptet, og vi har ærlig talt haft en fest med det. Alle brikkerne er faldet på plads, og nu er vi snart klar til at forære den her gave til byen. Programlanceringen er første del af dette” fortæller Anna Lund, direktør FOOD-Aarhus.

Food Week kommer blandt andet til at foregå på et stort maritimt festivalområde på Kystpromenaden ved Aarhus Lystbådehavn, hvor der bydes på alt i friske fisk og skaldyr med bobler i glasset. Et andet sted, man kan deltage i festivalen, er med en af de bedste udsigter ud over byen på Salling ROOFTOP, hvor gæsterne vil blive forkælet med kokkeshows, workshops og andre madoplevelser i verdensklasse. Herudover går turen op i Regnbuen, hvilket selvfølgelig betyder madoplevelser i massevis på toppen af ARoS, hvor der vil være et festivalområde med fokus på bæredygtighed. Sidst men ikke mindst er Food Week at finde i Den Gamle Bys smukke, gamle gader, hvor historiske madaktiviteter med et twist af nutiden kan opleves. 

Dertil vil gæster kunne deltage i Fællesspisninger og Food Walks, som kommer til at være once-in-a-life-time-oplevelser, der kun kan opleves under Food Week. Med Food Walks og Fællesspisninger vil Food Week gerne være med til at styrke og genstarte fællesskaber og sammenhold i alle dele af samfundet og hjælpe glæden på vej. Mad smager bare bedre, når man laver, spiser og oplever den SAMMEN med andre.

Undervejs i arbejdet med at knytte nye samarbejdspartnere sammen er det blevet tydeligt, at projektet kommer til at skabe synergier, visioner og vidensdeling, der rækker langt ud over de syv dage i august og kommer til at styrke Aarhus som fødevarecenter og kulturdestination.

Festivalen løber af stablen d. 9.-15. august.

 

For yderligere oplysninger kontakt direktør for Food Week, Anna Lund, tlf. nr. 31339354