Tusindvis af glade gæster var med til at åbne Food Festival

I dag åbnede årets Food Festival, og den startede med maner. Rundt på pladsen kunne gæsterne blandt andet komme til workshop med Timm Vladimir, blive ekspert i Danmarks gastronomiske udvikling med Ole Troelsø, og gå i krig i alverdens smagsprøver. Festivalen blev åbnet med taler af Anna Lund, direktør for Food Aarhus og Food Festival, Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau, Erhvervsminister Simon Kollerup og minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling, og nordisk samarbejde Mogens Jensen. Så prominente besøg viser, at politikerne tager fødevarebranchen og gastronomien seriøst, da det både skaber omsætning og arbejdspladser herhjemme. Derudover er der store eksportmuligheder i gastronomien, som giver vækst til hele samfundet.

I morgen starter en tidsrejse på Kokkescenen

Forberedelserne til i morgen er allerede startet. Således regner Food Festival med, at der endnu engang kommer tusindvis af gæster ind igennem portene ved Tangkrogen.

På festivalens Kokkescene har gæsterne muligheden for at deltage i workshops med kokke som Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, Michel Michaud fra Ruths Hotel og Elvio Milleri fra Era Ora. Her får 130 gæster muligheden for at lave mad med kokkene, og få historien om den rejse dansk gastronomi har været på. Alt sammen fortalt af nogle af hovedpersonerne i dansk gastronomi og kyndigt styret af madanmelder og forfatter Ole Troelsø.

En anden af morgendagens topkokke er legenden Søren Gericke, som byder gæsterne velkommen til en kæmpe fest, hvor temaet er hans kærlighed til Grønland.


 

 

 

 

 

En stolt direktør glæder sig til lørdag:
Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival, glæder sig til at byde gæsterne

velkommen til lørdagen. Hun glæder sig især over, at det har være muligt at tiltrække så mange stjernekokke.

”Vi er utroligt glade for at kunne give vores gæster denne unikke mulighed for at lave mad med nogle af landets bedste kokke. Der er ingen tvivl om, at det er nogle store navne, som har haft stor betydning for dansk gastronomi, og derfor kan man sige, at Food Festival står på skuldrene af deres bedrifter. Derfor er vi også rigtige glade for, at de vil være med i vores folkefest” siger Anna Lund.

 

For uddybende spørgsmål til ovenstående, tag kontakt til:

 

Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og Food Festival: 31 33 93 54 // Mail: anna@thefoodproject.dk

 

Eller pressechef Simon Urup: 60 21 87 66 // Mail: su@thefoodproject.dk

 

Links til fotos fra fredagen findes her:

https://www.dropbox.com/sh/pvhfq2ycshlxvw3/AACwwXKvvJLHgzpmUu_l-dwza?dl=0