Har du lyst til at smage og lære?

I foredragsteltet kan du høre spændende foredrag og smage et have af nye, anderledes, spændende råvarer & drikkevarer. Bliv klogere på Danmarks fødevarer- og spiritusproducenter og få din nysgerrighed stillet.

Området er sponsoreret af Bent Brandt A/S.

Her er en oversigt over alle de foredrag og smagsoplevelser, der kunne opleves på Food Festival 2017.

Lær at matche øl fra Mikkeller med oste fra Arla Unika

Lær at parre øl sammen med ost og opnå helt nye og fantastiske smagsoplevelser. Der vil blive serveret nøje udvalgte øl og oste, fortalt, smagt og diskuteret, når vi sætter fokus på og udforsker smagenes univers sammen.

Hør hvordan eventyret om hamp startede

Hvordan ender et traditionsrigt gods med at dyrke en af fremtidens omdiskuterede fødevarer; hamp? Møllerup Gods er kendt fra DR1’s ”Godsejerne”. I dette foredrag vil du høre godsejer Anne Sophie Gamborg fortælle historien om Møllerup Gods, og hvorfor valget lige netop faldt på hamp. Det er ikke altid nemt at drive et gods, så derfor må man være innovativ og tænke i nye baner, men samtidig have respekt for historien. Det er lykkedes på Møllerup Gods. Her er eventyret først lige begyndt, og ambitionerne for fremtiden er høje.

Smag vinene fra Frederiksdal Kirsebærvin og hør historien bag

På Frederiksdal Gods producerer vi, som de første i verden, kirsebærvin efter samme metoder, som er brugt i århundredes vinproduktion. Vi blander de gamle traditioner, nyfortolker og giver nyt liv til kirsebærvinen. 
 
Vi bruger Stevnskirsebærret - Nordens drue, som har ideelle vækstbetingelser i det sydlige Danmark. Kirsebærrene er certificerede og kommer alle fra Godsets egne plantager. Kom og smag!

Insekter på menuen

Hør hvorfor insekter er blevet udnævnt til at være fremtidens nye proteinkilde og smag selv 4 forskellige insekter tilberedt af insektkok, Nina Askov, der står bag bloggen, Buglady.dk og er forfatter til bogen, ”Insekter på menuen”

Se mere her

Et spændende foredrag om grundstoffet bacon

Der bliver fortalt og vist hvordan man laver forskellige former for bacon. Ala TV-køkkenet hvor der bliver snydt lidt og forkortet processen. Foredraget vil komme ind på bl.a. italiensk bacon "pancetta", fransk bacon "ventrèche", engelsk "back-bacon" samt lufttørret spansk bacon. Alle deltagere i foredraget vil få et minikompendie med hjem.

 

 

Vil du inspireres og lære om hamp – så er det nu!

Ønsker du at udvide din horisont, når det kommer til sunde og bæredygtige råvarer? Så er dette foredrag noget for dig. Møllerup Gods producerer en lang række spændende fødevarer med hamp; lige fra brød og kød til is og marcipanbrød. De fleste kender til chiafrø og quinoa, men de færreste ved, at hamp faktisk har lige så gode ernæringsmæssige egenskaber – og så er det dyrket i Danmark.  

Kom og hør Henrik Rendbøll, der i samarbejde med godsejerne har udviklet Møllerup Gods’ fødevaresatsning. Han vil fortælle om, hvordan hamp er blevet brugt i madlavningen, hvordan vi bruger hampen i dag, og hvad han forventer af fremtiden.

Fra skraldespanden til Gourmet - kvalitetsmad som skrald

Det store kamp om at sætte skraldespanden på slankekur er begyndt, hvor både regeringen, EU og FN sætter mål for mindre madspild. Madspildsrevolutionen er ikke længere forbeholdet de frelste og de hellige. 
Men hvad gemmer der sig af guld i bunden af skraldespanden? Kan det virkelig passe, at det er det bedste mad der bliver kasseret i supermarkederne? 

Kan man leve af at skralde og hvad vil det sige at skralde?

At skralde er fortsat et stort tabu herhjemme. Kom og mød Winnie Gade, som har levet af at skralde i lidt over tre år. Et debatskabende foredrage hvor du får god mulighed for at stille spørgsmål, få svar og drøfte emnet med andre, som er engagerede i madspild, bæredygtighed og genbrug.

Lynkursus i at bedømme øl - samt lidt snak om selv at brygge øl.

Er det svært at brygge øl selv og hvordan bliver man øldommer?

Peter Fly er formand for »Danske Øldommere« og vil på dette lyn-øldommerkursus berette om sine egne ca. 10 år i denne fantastiske verden. Han medbringer et par kommercielle øl, der umiddelbart lyder til at ligge tæt på hinanden men alligevel er ret forskellige. Det skal naturligvis smages og samtidig vil han introducere, hvordan dette af øldommere bedømmes til f.eks. DM.

Han kommer også ind på håndbrygningens kunst, eksperimenter og tekniske finurligheder.

Hør og smag på historien om Fary Lochan

Fary Lochan er et dansk whiskydestilleri, der stiler højt og aldrig går på kompromis med smag og kvalitet. Mød folkene bag, hør historien og smag på de populære og unikke produkter fra Fary Lochan.

Lad hampen blive en naturlig del af dit køkken

Hamp er en såkaldt superfood, men hvad betyder det egentlig? Og hvorfor er hamp så interessant som fødevare? Hør Pernille Buhl og Anna Kirkeby fra Møllerup Gods fortælle om de mange fordele, der findes ved at bruge hampen, og hvordan du selv kan bruge hampen i din daglige madlavning. Hamp er blevet dyrket i mange tusinde år, og i dag bliver den bærdygtige plante brugt til alt lige fra torv til mad og medicin. Heldigvis er det også nemt for dig at inddrage hamp i din dagligdag. Kom og smag og få fornyet din viden om den unikke og undervurderede råvare; hamp.

Revitaliseringen af øllet i det gamle Europa

Smag på Øllet afholder smagning på Food Festival 2017 er centreret om den europæiske øl-scene, der de seneste år har gennemgået en markant udvikling. Nye lande er kommet til med en helt ny tilgang og nye brygmetoder. Særligt England med deres stærke traditioner og Sverige med Systembolaget har på det seneste virkelig rørt på sig. Begge lande har overhalet Danmark indenom, hvor vi jo for blot få år siden lå i førerfeltet. Dette vil vi komme ind på i løbet af vores oplæg og der vil selvfølgelig være smagsprøver, der illustrerer vores pointer.

Læs mere om Smag på Øllet her

Cocktails til enhver lejlighed

Hvem kender ikke udtrykket ”shaken, not stirred ”? Men hvilke cocktails skal stires, og hvilke skal shakes? Og i hvilket glas gør drinken sig bedst? Kom og få inspiration til before drinks, når bartender Hasse Bank Johansen gæster teltet og blænder op for klassikere og mere ukendte drinks. Få smagsprøver på 3 cocktails med den helt rigtige sammensætning og i de rigtige glas. Smagningen afholdes af: Hasse Bank Johansen, St. Pauls Apothek og Gedulgt

Muligvis Danmarks bedste shot

Hør historien om hvordan Pure Shots gik fra at være et ønske om et bedre og renere produkt på spiritus markedet, til i dag at være en succes på det nationale og internationale marked. Derudover vil du også blive guidet igennem Pure Shots smagsoplevelser i selskab med mændene bag smagen og virksomheden.

Snoremark – Ny Nordisk Mjød

Mjød er gudernes drik. Mjødbrygger Karin Sloth, der står bag den prisvindende Snoremark Æblemjød deler ud af smagsprøver og  fortæller om den dramatiske skabelsesberetning fra den nordiske mytologi . Kom og smag hvorfor den nordiske mjød fint kan konkurrere med de klassiske dessertvine.