Dansk Rose

Siden 1966 har mine bedsteforældre, Tove og Ejner, produceret deres egen vin hjemme på badeværelset. I 2015 besluttede jeg, at jeg ville gøre dem kunsten efter og begyndte derfor at producere Grands Vin - en unik rosévin lavet på danske solbær i vores nyetablerede vinproduktion hjemme på gården.

Jeg kommer fra en yderst selvstændig familie, hvor vi sætter stor pris på at gøre tingene selv. Vi har altid groet vores egne grøntsager, haft høns i haven, hentet brænde i skoven samt fanget egne fisk. Derfor lå det både mine bedsteforældre og mig selv meget naturligt ligeledes at lave vores egen vin.

Med afsæt i mine bedsteforældres mange års erfaringer med vinballoner på badeværelsets opvarmede gulvklinker og utallige fortællinger om, hvordan de bær efter bær prøvede at opnå den rette smag, er det blevet til en solbærvin, der er velsmagende, let og frugtig, og siden 1986 har den danske rosé været fast inventar på bordet ved aftensmåltidet.

Produktionen foregår nu på vores gård i byen Bjerne, der ligger uden for den sydfynske havneby Faaborg, hvor den ene gamle staldlænge er blevet renoveret og omdannet til vinproduktion. Her står min mor, Helle, for al produktion, og hun sørger for at producere ny, frisk vin, som hun og mine bedsteforældre får glæden af at prøvesmage, inden den tappes på flaske.

Du kan læse mere om Grands Vin her