Vil du udvikle dine evner i et køkken?

I workshopteltene kommer du selv med i køkkenet og får fingrene ned i maden, mens du bliver klogere. Du vil blive guidet af nogle af de mest kompetente producenter og kokke i Danmark, og de lover, at din nysgerrighed bliver tilfredsstillet og dine evner bliver udfordret.

Området er sponsoreret af Bent Brandt A/S

Her er en oversigt over alle de workshops, der kunne opleves på Food Festival 2017.

Tærteworkshop med Liv Martine

Bag en Instagramværdi tærte

Kom til en unik bageworkshop med Liv Martine på dette års Food Festival. Du lærer at lave en lækker mørdejstærte og Liv vil guide dig igennem flere forskellige chokoladeteknikker, så du kan pynte til den store guldmedalje. Kom og få tips og tricks til den perfekte finish, så du kan imponere dine gæster med en smuk tærte.

Kød & Cocktails - Timm Vladimirs Køkken Aarhus

På dette Food Festival-speciel kursus, har vi lavet en kombi af to af vores mest populære kurser Bøf & Bajere og Cocktailkursus
Vi har, som de fleste, en forkærlighed for gode bøffer med sovs, der klæber, og har derfor udviklet dette kursus. Vi skal igennem flere køkkenteknikker og gode stykker kød. Til maden drikker vi vores eget øl fra eget bryggeri, og efter kurset stiller vi op til forskellige klassiske cocktail som vi ser dem! I får lov til at mixe, shake og blande cocktails, der vil imponere selv en hardcore bar-rotte. Nu er vi åbnet i Aarhus, derfor har vi allieret os med lokale Njord Gin, som leverer lækkert gin til dagens cocktail-parade. 

 

Finsk på menuen

I forbindelse med Region Midtjyllands kåring som European Region of Gastronomy 2017 åbner vi hos Food Festival op for en helt unik workshop med 4 finske kokke, som du kan deltage i. Kom og prøv kræfter med finsk gastronomi og arbejd med professionelle kokke og lækre råvarer fra Finland. Kokkene kommer fra den finske region Kuopio, som er kandidat til European Region of Gastronomy 2020, så der er lagt i selen til en gastronomisk oplevelse i verdensklasse.

Du får en fem retters menu med vin incl. 

Workshoppen vil foregå på engelsk.

 

Mexican style – Timm Vladimirs Køkken Aarhus

Det mellemamerikanske køkken er for alvor ved at vinde ind på den gastronomiske verdensscene. Rundt omkring dukker der nye spændende restauranter og Street Food koncepter op, som tager udgangspunkt i den mellemamerikanske madkultur. 
I mange år har vi danskere levet i troen, at ”TEX-MEX” fra supermarkedet er autentisk Mexicansk, men intet kunne være længere fra virkeligheden. Eks. kommer noget så ”mexicansk” som, chili con carne, fra Texas i USA.

På dette kursus laver vi en version af vores populære mexi-kursus, som tager afsæt i den ægte mexicanske madtradition. Vi drikker selvfølgelig et par øl mens vi arbejder.

Vamos Gringos!!

Hotdogkursus med Timm Vladimirs Køkken

Efter 5 år i Valby slår Timm Vladimirs Køkken til august dørene op i Aarhus. Vi åbner tre helt nye kursuskøkkener. Timm Vladimirs Køkken er en moderne gastronomisk kursusvirksomhed, der tilbyder madkurser til private og virksomheder alle ugens syv dage.

I bedste Hotdog-DM-stil kører Timm Vladimirs Køkken madkursus, hvor vi fordyber os i hotdog-universet. Remo og ketchup fra bunder, tre signatur hotdogs, og vi bevæger os ud i toppings som med garanti vil overraske og begejstre.

Gør noget ekstra ud af anretningen

Se og hør hvilke tanker, der ligger bag maden og det visuelle udtryk, der kendetegner Substans. Nicolas fortæller om vigtigheden af madens anretning og præsentation og giver sine bud på forskellige anretninger. Du får smagsprøver på alt fra stilistiske til mere afdæmpede og naturlige anretninger.

Workshoppen afholdes af: Nicolas Min Jørgensen , køkkenchef hos Substans og holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold

 

Grøntsager – andet og mere end garniture og tilbehør

Vi ved det godt! Vi skal spise mere grønt og mindre kød. Derfor sætter Dennis fokus på de uendelige smagsvarianter i grøntsager og grøntretter i sæson. Grøntsager er ikke nødvendigvis kun egnede som garniture og tilbehør. Lær om tilberedning, tekstur og smagssammensætning og find ud af, hvordan du laver en grøntret med ”kød” på. Udover pep-talk og workshop, skal du selv i køkkenet og prøve kræfter med årstidens grøntsager. Samtidig får du inspiration med hjem til dit eget grøntværksted.

Workshoppen afholdes af: Dennis Rafn, kok og inspirationskonsulent hos Bent Brandt.

Følg melorme fra farmen til en lækker snack

På workshoppen lærer du, hvordan man selv kan opdrætte melorme, hvordan de høstes og ristes og om alle de bæredygtige fordele ved insekter som fødevarer. Du vælger selv hvad de skal krydres med og kan tage snacken med dig og dele de labre larver med vennerne.

 

Lav din egen middag med nordisk tapas og syltet tilbehør.

Tapas og syltet tilbehør er spændende mad med mange smagsmuligheder. Lær at arbejde med konceptet tapas og hjemmelavet tilbehør, som vil glæde dine gæster og gøre det nemt for dig at give et anderledes bud på en middag. 

Kom med ud og samle vilde urter lige ved siden af Food Festival

Der er så meget vild mad derude, siger ejer af Wildfooding Thomas Laursen. Dette vil han bevise på denne korte urtetur lige uden for festivalområdet. 

I denne workshop kan du komme med den professionelle urtesamler Thomas Laursen ud på en kort samletur lige bag festivalpladsen.

Her forklarer Thomas om de vilde planter der findes netop her, og hvad man kan med dem. Undervejs samles der ind til slåenoliven, som kan tages med hjem efter workshoppen. Nogen af de samlede urter tages med tilbage til workshopteltet, hvor det bliver til en lækker og elegant ret sammen med lidt fisk og andre lækre sager.

Thomas lever af at samle vilde urter til restauranter som Noma, Geranium, Amass, relæ, Taller og Molskroen mfl. Han laver også cocooking, ture, events og holder foredrag om den vilde natur, samt indgår i mange typer samarbejde - altid med den vilde natur som omdrejningspunkt. Der vil efter workshoppen være mulighed for at købe Thomas Laursens bog: Vild - Naturen ind i køkkenet. 

Grillpølse-workshop: Lær at lave bedre pølser end industrien.

Lær at lave en bindefars og med den er det kun fantasien der sætter grænsen for, hvor mange forskellige slags fantastiske pølser, du kan lave. Kursuslæreren har undervist danske slagtere i pølsemageri, gennem sit job som slagterkonsulent.

Du vil blive undervist af selvforsyningsskolen – læs mere her.

Spegepølse-workshop: Lær at lave dine egne spegepølser.

Kom og lær at lave kvalitets-spegepølser og få et indblik i denne fantastiske verden. Du lærer at sammensætte din egen spegepølse og om hvordan den røges og tørres. 
 
Du vil blive undervist af selvforsyningsskolen – læs mere her.

Lav og smag smagfulde retter med danskdyrket hamp

Er du nysgerrig efter hvilke fødevarer, du skal spise i fremtiden? Kom med i køkkenet når Møllerup Gods tager dig på en rejse gennem hampens spændende univers. Workshoppen vil være opdelt i tre dele. I første del vil du blive gjort klogere på den næringsrige og bæredygtige plante. Hvad kan hampeplanten egentlig bruges til? Og hvorfor skal man overhovedet spise den? Derefter laver vi i fællesskab en vegetar buffet med hamp, og til sidst vil vi slutte af med en snak og en lille goodiebag.

Kom og lav mad med stjernekokke og gastrofysikere (GRATIS for 14-18 årige)

Er du mellem 14-18 år? Har du kokkefornemmelser i maven? Og vil du lære, hvordan man skaber smag i verdensklasse? Så kom med i køkkenet og skærp dine kokkeskills med Danmarks Bocuse d'Or repræsentant, stjernekokken Kenneth Hansen, og Smag for Livets "Professor Smag", gastrofysiker Ole G. Mouritsen. Det er GRATIS at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tips og tricks til finish af kager og desserter

Alle ved, at der er forskel på chokolade, og med sin passion for chokolade sætter Ronnie bar(r)en højt for intet mindre end det bedste er godt nok, når det drejer sig om råvarer. Ronnie guider dig gennem det søde univers og giver sine bedste tips til at imponere dine gæster ved hjælp af anretning, glacering og finish af lækre kager.

Workshoppen afholdes af: Ronnie Holmen, chefkonditor hos Odense Marcipan, produktudvikler hos Summerbird og tidl. dessertkok på Det Danske Kokkelandshold

Frugt-eddike er en gave for smagene i maden og en undværlig del af tilsmagningens kunst

Bliv klogere på hvordan du får eddike og mere smag i hverdag, samt selvfølgelig lære at brygge din egen eddike. På kurset

- Tilbereder vi simple snacks og hverdagsretter med frugteddike

- Smager og snakker smagen af eddike fra forskellige frugter

- Lærer basisgrebene til at gå hjem og brygge din egen frugteddike

- Arbejder med tilsmagningen af alt mad og du får viden omkring sansernes stimuli

Du går hjem med viden omkring sanserne, smagene og eddikerne. Alt sammen for at få mere velsmagende mad på bordet.

Kurset afholdes af Simon Philipsen fra Simons Kogeskole, som foruden at have været kok på forskellige gourmet restauranter, og til dagligt underviser i Kogekundskab, også er blevet hobby-eddikebrygger efter et længerevarende arbejde med balsamiske eddiker hos Claus Meyer.

Grillkokkene fra Weber® Grill Academy underviser dig i lækre retter på grillen

Grillkokkene fra Weber® Grill Academy underviser dig her i lækre retter på grillen, som du kan tilberede i hverdagen derhjemme, når du har travlt. På kurset arbejder du bl.a. med at grille direkte på grillristen men også med Weber Gourmet BBQ System gryden, og du skal tilberede to retter: Tarteletter med høns i asparges og grillet banan med chokolade. Retterne nydes umiddelbart efter.

Pynt cupcakes med Liv & Micki

Liv og Micki inviterer til workshop på Kokkescenen, hvor børn og forældre kan pynte forskellige cupcakes med forskellige teknikker. Børnene får udleveret fire cupcakes hver, som skal dekoreres efter Liv og Mickis anvisninger.
Anbefalet alder: 7-14 år.

Alle børn får en goodiebag, som består af dejskraber, skål, sprøjteposer, tyller og piskeris samt fire cupcakes til at tage med hjem (Værdi: min. 240 kr.). Derudover vil der være en masse lækre produkter fra Dr. Oetker i posen, så I kan fortsætte kagepyntningen derhjemme. 

Kæmpeworkshop med Timm Vladimir

Dobbelt Masterchef-vinder, kogebogsforfatter, tv-vært og passioneret foodie Timm Vladimir står selv på scenen og dirigerer slagets gang, når vi fyrer op under kæmpeworkshop og fylder Kokkescenen op.  Alle er velkomne - først til mølle, og du kan helt gratis lave dit eget lille frokostmåltid. Vi går under havoverfladen og laver den peruvianske fiskeklassiker ceviche. Ceviche er en af signaturretterne i Timm Vladimirs Køkken, og på Food Festival kan du få en smagsprøve på, hvordan vi mener, denne ret skal drejes. Fisken er ganske dansk-fanget, og leveret af Danmarks Fiskeriforening. Vi har til lejligheden sørget for at fisken er hel, så du også kan prøve kræfter med kunsten at filetere.

Stik hovedet indenfor i teltet og vær med når vi laver denne lille lette frokostanretning. 

Skal dit barn være familiens snackmester?

Meld dine børn til 4H og Madskolernes arrangement, hvor de lærer, hvordan de laver sunde energikugler, som kan anvendes som en booster til træningen, et alternativ til fredagsslikken eller ide til madpakken.

4H og Madskolerne tilbyder et sjovt og lærerigt arrangement for festivalens yngre gæster i aldersgruppen 7-12 år. Arrangementet inddrager aktivt børnene i at fremstille energikuglerne. Børnene lærer om anvendelsen af naturens egen sødme samt det at arbejde efter en opskrift. Ved at have fingrene i maden, smage og dufte udvikler de kompetencer til selvstændigt at begå sig i et køkken. Og hvem ved – måske kommer de også hjem med inspiration til forældrene.

Kan du matche smagen med anmeldelsen?

Kan man beskrive en vins smag? Mange forsøger, men kan du få smagen af vinen til at passe sammen med beskrivelsen? Hør om smagsnoter og vinanmeldelser, og vær med til en leg, hvor ord og vin sættes sammen. Jyllands-Posten inviterer dig med til vinsmagning.