Food Festival takker af for i år

Food Festival takker af for i år

Jubilæumsudgaven af Food Festival var en succes. I løbet af weekenden har den aarhusianske festival tiltrukket 27.000 gæster. Sidste punktum var det traditionsrige Hotdog DM, hvor Danmarks bedste hotdog blev kåret.

Overvældende opbakning
27.000 madglade gæster besøgte Food Festival i weekenden, hvor de deltog i workshops, cook-alongs og sjove aktiviteter hos de over 250 fødevarevirksomheder og producenter på Tangkrogen i Aarhus.

”Det har været en fantastisk weekend. Vi er overvældede, glade og taknemmelige for den enorme opbakning både fra gæster, frivillige og alle fødevarevirksomhederne,” siger Anna Lund, direktør for Food Festival og FOOD-Aarhus.

Vinderen af Hotdog DM 2023 blev aarhusianske Restaurant ET
Søndag bød traditionen tro på Hotdog DM, hvor nogle af landets bedste restauranter dystede i at lave den bedste fortolkning af den populære pølsevognsklassiker. Gæsterne flokkedes om de mange lækre hotdogs, og konferencier, tv-vært og madskoleindehaver Timm Vladimir, guidede dommere og gæster igennem de mange spektakulære hotdogs.

Vinderen af Danmarks Bedste Hotdog blev den aarhusianske Restaurant ET med deres italienske fortolkning ”hot doggia ala Goccia”, der betyder bottoms up. Vinderhotdoggen bestod af et luftigt brød med en saftig salsicciapølse, lind kartoffelpuré, parmesancreme, pickles fra Piemonte og italiensk knas.

Hæderen for den mest innovative hotdog gik til Falsters Kyst, der havde lavet en desserthotdog med vandbakkelse, æble og luftig creme.

Restaurant ET løb med en dobbeltsejr. De blev nemlig også kronet til Årets Hotdog Konge, hvilket betyder, at de solgte flest hotdogs til publikum. De hotdogsultne festivalgæster købte for i alt 192.025 kroner. Beløbet går ubeskåret til Together for You, en organisation der hjælper med genopretningen af Ukraine.

The Crazy BBQ Team vinder Danmarksmesterskaberne i grill
Årets nyhed DM i Grill blev også fundet søndag. Her blev det The Crazy BBQ Team, der løb med den samlede sejr.

Næste år finder Food Festival sted 6.-7. september 2024 på Tangkrogen i Aarhus.