Grøn omstilling som driver for innovation og produktudvikling

Food & Bio Cluster Denmark og Food Organisation of Denmark inviterer til konference på Branchefredag kl. 09.30-16.00

I både klimaets og sundhedens navn skal vi spise mere planterigt. De professionelle køkkener spiller en vigtig rolle, og de tager ansvar ved at servere mindre kød, mere grønt og plantebaseret. Det skaber et vindue for innovation og udvikling af nye produkter og grøn afsætning. Kom og få indsigter i, hvad de professionelle køkkener efterspørger, hvilke forskningsprojekter der er i gang, og hvad forbrugerne vil have af grøn og planterig mad.

Program

09.30: Tjek ind – morgenkaffe og grøn snack v/Restaurant Nögen

10.00: Velkomst og præsentation af dagens program

10.10: Del 1: Indflyvning til det grønne og planterige

  • Hanne Lakkenborg Kristensen, Aarhus Universitet, Institut for Fødevarer- Planter, Fødevarer & Bæredygtighed forsker i frugt, grønt og bælgfrugter, især dyrkning og sorter. Den viden deler hun ud af og så ser Hanne et stort potentiale i at fokusere endnu mere på sæson i både produktion og kommunikation af de grønne produkter.
  • Nina Preus, forbrugersociolog, Landbrug & Fødevarer: Hvad forbinder forbrugerne med ordene ”plantebaseret” og ”planterigt”? Det har Landbrug & Fødevarer netop undersøgt, og de spritnye resultater kan du høre Nina fortælle om. Ordvalget er nemlig ikke lige gyldigt, når man kommunikerer om sine grønne produkter.
  • Henrik Lund, formand Plantebranchen: Klimamærkningen kommer og den skal først og fremmest have fokus på at vejlede og informere forbrugerne, så det bliver lettere at træffe klimavenlige valg. Det mener Plantebranchen, som arbejder aktivt for at fremme den plantebaserede dagsorden. Hør Henrik Lund fortælle om hvordan. 

11.20: Pause

11.45: Del 2: Hvad har køkkenerne brug for?

  • Tina Geest, køkkenchef Compass Group: Tina er til daglig ansvarlig for at lave mad til mellem 500 og 600 gæster hos Vestas i Aarhus Nord. Compass Group arbejder med konkrete målsætninger, der blandt andet handler om fordelingen af grønt og kød, CO2 forbrug samt reduktion af madspild. Hør Tina fortælle hvordan køkkenet balancerer arbejdet med de fastlagte målsætninger og gæsternes ønsker og behov.
  • Mads Herskind, Kulinarisk udvikler, Odense kommune: Som kulinarisk udvikler er Mads ansvarlig for at udvikle og planlægge menuen for Odense kommunes cafeer. Kommunen har taget et aktivt valg om at servere klimavenlig mad og det kræver et konstant fokus på, hvordan det grønne kommer til at fylde mere og mere på gæsternes tallerkener uden at gå på kompromis med smag og mæthed. 

12.25: Paneldebat: ’Planterig fremtid – pointer og veje at gå ’ med dagens oplægsholdere faciliteret af Heidi Høy Dyrholm

12.55: Afrunding

13.00: Frokost

13.45: Food Walk

14.45: Netværk over et glas Twisted Leaf

 

Konferencen er målrettet producenter og virksomheder

Tilmeld her

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 25. august 2022

Deltagelse er gratis (no show fee 500 kr. ved udeblivelse uden afmelding)

Som deltager i konferencen får du automatisk adgang til Food Festival fredag den 2. september.

Ved spørgsmål kontakt Johanne Birn, johannebirn@thefoodproject.dk

 

Arrangementet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Når du deltager i dette event, vil din tid blive anvendt som medfinansiering på projektet Innovationskraft, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.