Velkommen til Grøn mad der mætter 2025, der er Food Festivals event for landets professionelle køkkenfolk. 

Årets program sætter fokus på 'Grønt, der mætter' og er støttet af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter. 

Faglig Fredag foregår den 5. september, kl. 8.30 - 14.00 i Gildesalen på Food Festival. 

PROGRAM FOR DAGEN: 

Kl. 8.30: Ankomst og registrering 
Kaffe, te og grøntsagsforfriskning 

 

Kl. 9.30 – 9.45: Velkomst - Vi laver grøntsager, der mætter! 
Velkomst ved dagens vært, Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark. 

 

Kl. 9.45 - 10.45: Madskuekøkken: Ninna Bundgaard Christensen, Sinatur Hotel Haraldskær og  Karin Thøgersen, Institutionen Børnesymfonien 
Vi inviterer Ninna Bundgaard Christensen, Kok & hotelchef på Sinatur Haraldskær og Karin Thøgersen fra daginstitutionen Børnesymfonien på scenen. De deler grønne tips og tricks, laver deres signaturretter, og viser, hvordan de laver mættende måltider med mange grøntsager. Naturligvis med smagsprøver! 

 

Kl. 10.45 - 11.00: Pause og samtalesalon 

 

Kl. 11.00 – 11.45: Inspirationsoplæg: KÅLhydrater – af Anette Sams 
Anette Sams er kvinden bag alle bøgerne om KÅLhydrater. I dette oplæg fortæller Anette om, hvorfor det er så sundt og godt at spise grøntsager, og hvorfor de mætter. Oplægget er ren og skær ernæringsnørderi. 

 

Kl. 11.45 - 12.00: Pause og samtalesalon 

 

Kl. 12.00 – 12.30: Samtale: Tilstanden i dansk frugt og grønt produktion 
I Danmark kan vi dyrke rigtig mange slags grøntsager, frugt, urter, bær og svampe. Vores jord og klima er velegnet til grøntsagsdyrkning og vi har en lang kultur og tradition for at lave høj kvalitet i grøntsager. Alligevel er lokale avlere pressede og produktionen falder, til trods for at alle er enige om at det er bæredygtigt klogt at købe lokale grøntsager. Hvordan kan vi sammen vende udviklingen og hvad skal der til? En inspirationssamtale mellem avlere, køkkener, grossister og organisationer om hvad frugt og grøntavlere kan levere over sæsonen og hvordan sæsonen er i udvikling, om kvalitet og den bæredygtige produktion. Mød bl.a. 

  • Benjamin Larsen fra Catergrønt 
  • Dorrit Andersen, RootConsult og Axel Månsson 
  • Jens Nannerup, Direktør i Gasa Odense 

 

Kl. 12.30 - 12.45: Pause med samtalesalon 

 

Kl. 12.45 - 13.45: Madskuekøkken: Emilie Qvist Kjærgaard, Restaurant Lyspunktet, Karen Pårup Sørensen, Vestjyllands Højskole  
Vi inviterer Emilie Qvist Kjærgaard, fra Restaurant Lyspunktet i Hanstholm og Assisterende køkkenleder på Vestjyllands Højskole, Karen Pårup Sørensen, på scenen. Her deler de grønne tips og tricks, laver deres signaturretter, og viser, hvordan de laver mættende måltider med mange grøntsager. Naturligvis med smagsprøver! 

 

Kl. 13.45 - 14.00: Farvel og tak for i dag!  

 

Food Festival er åben og vi ønsker jer en fortsat rigtig god dag i mad-slaraffenland 

Faglig Fredag 2025 er støttet af  Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter.