Danmarks største madfestival afsluttet med fest og farver

Danmarks største madfestival afsluttet med fest og farver

Søndag markerede afslutningen på Food Festival på Tangkrogen i Aarhus, der i løbet af weekenden har tiltrukket knap 28.000 gæster.

28.000 madentusiaster besøgte i weekenden Food Festival, hvilket gjorde festivalen på Tangkrogen til en stor succes. De mange gæster kunne i løbet af festivalen deltage i workshops, sjove aktiviteter, spise lækker mad og møde over 250 producenter festivalpladsen.

”Det har været en fantastisk weekend, hvor vi har haft tusindvis af glade mennesker igennem. Det er en fornøjelse at være vidne til gæsternes møde med de mange fantastiske producenter, vi har i Danmark. Den oplevelse overgås kun af den gode stemning, der har været i vores mange showkøkkener og workshops, hvor både store og små har trukket i forklædet. Og er det jo bare festligt at slutte af med Hotdog DM,” siger Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival. 

Vinderen af Hotdog DM 2022 blev Restaurant Fauna fra Aalborg
Traditionen tro bød søndag den store begivenhed Hotdog DM. 14 restauranter fra hele landet præsenterede deres bedste fortolkning af den populære pølsevognsklassiker for et kompetent dommerpanel med blandt andet Umut Sakarya, indehaver af Guldgrillen og Guldkroen i København, og stjernekokkene Thomas Herman og Dak Wichangoen, som er kendt fra både tv og toprestauranter.

Gæsterne flokkedes om de mange lækre hotdogs, og kampen blev kyndigt kommenteret af skuespiller, tv-vært og madskoleindehaver, Timm Vladimir, der som konferencier guidede gæsterne igennem de mange spektakulære hotdogs.  

Vinderen af DM-titlen blev Restaurant Fauna fra Aalborg med en hotdog, der bestod af en pølse med vildsvin og gode smage af ramsløg og solbær. Hæderen for den mest innovative hotdog kunne Ruths Hotel x Okê Restaurant tage med hjem til Skagen. Restaurant Den Hvide Hest fra Kolding solgte flest hotdogs til publikum, og dermed blev de kronet til Årets Hotdog Konge. 

I alt købte de hotdogsultne festivalgæster ind for 161.200 kr. Et beløb der går ubeskåret til Dyreværnet.

Vender stærkt tilbage næste år
Food Festival vender stærkt tilbage 1.-3. september 2023 med tiende udgave af Danmarks største madevent.

Direktør Anna Lund er allerede klar med sine ambitioner for næste år. Food Festival skal fortsat være det største netværksarrangement for fødevarebranchen, bæredygtighed er noget vi tilbereder sammen, og flere skal kunne lære madhåndværk, der skal være flere madværksteder, man kan fordybe sig i:

”Food Festival skal fortsat være det sted, der samler fødevarebranchen, og så vil vi lave endnu flere aktiviteter, der involverer vores gæster, og hvor de kan se, smage, dufte og sanse vores mad,” afslutter Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival.