Rødkålssalat: En sprød juleklassikker med et twist af linser  💚

Rødkålssalat: En sprød juleklassikker med et twist af linser  💚

Lav årets rødkålssalat med smagfulde økologiske Anicia linser fra Pure Dansk

Food Festival-nissen er på spil med en opskrift udviklet af Pure Dansk, som du kunne møde på årets festival. Her stod søstrene Astrid og Malene fra Pure Dansk klar med inspiration til lækre retter med økologiske, danske bælgfrugter og smæk på smagen.
 
Her får du deres bud på det perfekte grønne tilbehør til julefrokosten eller julemiddagen, nemlig en klassisk rødkålssalat med lækre Anicia linser, saftige appelsiner, sprøde æbler og knasende hasselnødder👇
 
Du skal bruge:
 
🤌 ½ dl (45 g) tørrede danske Anicia Linser fra Pure Dansk
🥬 ½ rødkål
🧂 ½ - 1 tsk. salt
🌰 1 dl ristede hasselnødder
🍏 2 æbler  
🍊 2 appelsiner
 
Top salaten med en lækker vinaigrette:
 
👉 3 spsk. olie 
👉 1 spsk. Rødvinseddike eller balsamico
👉 1 spsk. ribsgelé
👉 2 tsk. appelsinsaft
👉 Hvis du vil ½ tsk. stødte nelliker for ekstra julesmag


Nu er du klar til at blandet ingredienserne sammen til en knasende rødkålssalat, nu med lækre danske bælgfrugter. Fremgangsmåden er således: 

Dagen før: 

👏 Skyl Anicia linserne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer

👏 Skyl rødkål, skær i tynde strimler. Hæld i en skål med salt, kram det godt og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 

På dagen: 

💚 Rist de udblødte linser på panden i 5-10 minutter, til de er sprøde. Tag af panden og køl af.

💚 Rist imens hasselnødderne på panden i 5 minutter, til de får lidt farve uden at blive sorte.

💚 Skær skallen af appelsinerne og skyl æblerne, skær begge i tern. 

💚 Hak hasselnødderne groft. 

💚 Bland alle ingredienserne til vinaigretten.

💚 Vend rødkålen, appelsin, æble, hasselnødder, Anicia linser og vinaigretten, top evt. med ristede Anicia linser og hasselnødder. 

Find hele opskriften og læs mere om Pure Dansk HER
 
God fornøjelse fra os til dig 🤩  

Foto: Pure Dansk